top of page

Bengkung Bellybinding

Een Bengkung Belly Bind geeft je een welkome liefdevolle omhulling van je buik- en bekkengebied, die je zowel fysiek als emotioneel ondersteunt.

Bellybind buikwikkel postpartum_edited.jpg

Je ontvangt:

Ik kom bij jou thuis om je volledig in de watten te leggen en je kwetsbare buik op een zachte manier te helpen in het herstel na de geboorte van je kindje.

 

​​Het behandeling bestaat uit:

  •  verwarmende moxa (indien mogelijk)

  •  helende buikmassage

  •  castorolie buikpakking

  •  zachte voetmassage

  •  bengkung buikwikkeling

  • lekkere kraamthee en een gezonde snack

  •  instructie om jezelf in te binden

  • de buikwikkel die ik meeneem is van jou

Losse sessie van ongeveer 2 uur bij jou thuis €195,-​

Bengkung bellybind pakket van 3 sessies

in totaal ongeveer 7 uur bij jou thuis €550,-

Bengkung bellybinden limburg.jpg

Functie en voordelen

Een buikbinding, ook wel bengkung bellybind genoemd komt oorspronkelijk uit Maleisië en geeft steun aan je buik- en bekkengebied.

Ik gebruik een stuk katoenen stof van 17 meter die ik om je  wikkel met een knooptechniek. Je lichaam herstelt in een kortere tijd dan wanneer je niet bindt, vanwege het sneller afvoeren van bloed, lucht, en vocht. Ook geeft het 360˚ ondersteuning, verbetert het je houding (zeker tijdens het voeden), stabiliseert het je hele torso en zorgt het ervoor dat alle vitale organen hun weg terugvinden.

Na 9 maanden je kindje te hebben gedragen kan je buik ineens leeg aanvoelen na de geboorte. Ook hiermee kan de bellybind je helpen want naast de fysieke voordelen geeft het ook emotionele steun door het gevoel van geborgenheid en het houdt de buik ook lekker warm. Zeker in combinatie met de castorolie buikpakking en buikmassage die je ontvangt alvorens je wordt ingebonden.

Bengkung bellybinden limburg.jpg
moxa.jpg

Hoe gebruik je een buikwikkel?

De buikwikkel is vooral bedoeld voor de eerste weken waarin je nog veel in bed ligt en dus niet heel veel beweegt. Al na 4-7 dagen na de bevalling kun je voor het eerst worden ingebonden. Zodra je meer op bent, wordt aangeraden de buikwikkel voornamelijk ’s avonds om te doen om ermee te slapen en de volgende dag af te doen. De eerste 2 weken na je bevalling kan de bellybind 12 tot wel 24 uur gedragen worden, erna is gedurende de nacht voldoende. Meestal wordt de bellybind tot 6 weken postpartum gedragen maar je voelt zelf wanneer het goed genoeg voor je is geweest. Ga niets forceren maar blijf elke dag bij jezelf voelen waat jij en jou lichaam behoefte aan hebben. Ben je er na 3 weken klaar mee, dan is dat prima en heeft de buikbinding jou precies gegeven wat je wilde. Blijf dan ook zeker niet nog langer in binden. Na 6 weken is het raadzaam om bekkenbodem oefeningen en rustige buikspieroefeningen te doen.

Ook na een keizersnede kun je inbinden, het is dan raadzaam om ongeveer 6 weken te wachten zodat alles de tijd heeft gekregen om te helen en de incisie rustig is. Ondanks dat je dan later begint kan het zeker emotioneel nog veel voordelen geven.

Meer info over bellybinden

Laat hieronder je e-mailadres achter en ik stuur je een uitgebreide hand out over het buikbinden toe.

bottom of page